RF-microneedling

RF- microneedling (radiofrequente) is een populaire en veilige methode voor huidverjonging. Hierbij worden kleine gaatjes in de huid gemaakt, wat er voor zorgt dat de collageen- en elastineproductie gestimuleerd wordt. Dit zorgt er voor dat de huid voller en egaler wordt en steviger zal aanvoelen. RF wordt veelal ingezet bij het helen van wonden en huidregeneratie.

Het effect van RF om huidverslapping, rimpels en huidveroudering tegen te gaan is wetenschappelijk vastgesteld. De verwarming die bij RF vrijkomt zorgt er voor dat het aanwezige collageen wordt samengetrokken. Daarnaast zullen de fibroblasten worden geactiveerd. Doordat de RF een niet-ioniserend  elektromagnetisch veld genereert, zal er geen schade aan de huid ontstaan. Twee methoden richten zich op dezelfde behandelgebieden, met hetzelfde doel. Hierdoor zullen ze elkaar versterken.

Naarmate we ouder worden neemt de productie van collageen- en elastinevezels af. De huid verslapt en rimpels ontstaan. Microneedling met Vivace werkt in op dit proces door gebruik te maken van radiofrequente golven.
Deze golven warmen de diepere huidlagen op waardoor de aanmaak van nieuw collageen en elastine wordt gestimuleerd. Radiofrequentie wordt om deze reden ook vaak ingezet bij wondheling en huidregeneratie.Bij RF-microneedling wordt er een kopstuk met nanonaaldjes gebruikt. Deze naaldjes worden tot in de dermis gebracht op verschillende dieptes. Daarna wordt er radiofrequentie afgegeven.

Wat doet RF microneedling?

Deze golven warmen de diepere huidlagen op waardoor de aanmaak van nieuw collageen en elastine wordt gestimuleerd. Radiofrequentie wordt om deze reden ook vaak ingezet bij wondheling en huidregeneratie.

Bij RF-microneedling wordt er een kopstuk met nanonaaldjes gebruikt. Deze naaldjes worden tot in de dermis gebracht op verschillende dieptes. Daarna wordt er radiofrequentie afgegeven

Resultaat

De RF-microneedling zal de dermis opwarmen zodat het oude collageen beschadigd en vervangen wordt door nieuw collageen. Hierdoor wordt de huid terug steviger en egaler.

Tijdens de volgende 2 à 3 maanden merkt u een toenemende verbetering. Deze verbetering kan zelfs nog toenemen tot 6 maanden na de behandeling. Meestal zijn 2 tot 4 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bekomen.

voordelen

  • De RF – microneedling behandeling is een wetenschappelijk erkende en veilige techniek voor huidverjonging.
    De behandeling is niet heel pijnlijk en geneest bovendien kort.
  • De behandeling is geschikt voor mensen met lijntjes, rimpels, verlies van stevigheid, kraaienpootjes, acne, acne littekens, pigmentvlekken, grove poriën, striemen, rokershuid en zonbeschadigde huid.
  • Deze behandeling is geschikt voor zowel gelaat als lichaam.
  • Het zorgt ervoor dat het collageen zich samentrekt.
  • Zet het lichaam aan om elastine en collageen aan te maken. Hierdoor wordt de huid strakker.
  • Verbetert de doorbloeding van de huid
  • Verkleint porien
  • Vermindert talgproductie

Na de behandeling

Na de behandeling kan de huid wat rood en/of gezwollen zijn, dit trekt vanzelf weer weg. U kunt gewoon doorgaan met uw dagelijkse handelingen. 
Wel raden we u aan om een zonnebrand met hoge UV-factor te gebruiken om klachten te voorkomen.

Tot 6 u na de behandeling brengt u geen producten aan op de huid.

Verloop van de behandeling

1. Voorafgaand aan de behandeling worden er foto’s genomen. Zo kunnen we het resultaat later objectief evalueren.
2. De huid wordt gereinigd en de te behandelen zone wordt ingesmeerd met een verdovende zalf.
3. Met het handstuk worden er pulsen gezet. Dit wordt verschillende keren herhaald tot de zone volledig behandeld is. U kan een prikkend gevoel en warmte waarnemen. Dit is kortstondig en van voorbijgaande aard.
4. De behandeling zelf duurt 20-60 minuten, afhankelijk van de zone die wordt behandeld.
5. Na een behandeling van het gelaat wordt er gedurende ongeveer een kwartier een verkoelend masker op het gelaat gelegd.
6. Tot slot wordt er een verzachtende crème aangebracht. Er treedt roodheid op die maximum enkele dagen aanwezig is.

RF-microneedling maakt gebruik van speciale ‘geactiveerde’ gouden naalden om micropuncties in de huid te creëren en tegelijkertijd radiofrequente energie af te geven via deze puncties. Bij RF-microneedling worden naaldjes dus gebruikt met als doel de radiofrequentie in de lederhuid te brengen. Radiofrequentie zorgt voor de toevoeging van warmte, waardoor de productie van huidverbeterende eiwitten en enzymen zoals collageen, elastine en hyaluronzuur nog sterker is.

Met RF microneedling kunnen we de huid stimuleren om te verstrakken terwijl de huid aan de oppervlakte nagenoeg intact blijft. Hierdoor kunnen we zeer goede resultaten bereiken zonder de bijwerkingen die je zou verwachten bij andere behandelingen.

Radiofrequente energie wordt diep in de huid gebracht door kleine naaldjes. Alleen de puntjes van de naald geven energie af aan de huid. Op deze manier blijven de bovenste huidlagen in tact en wordt de energie afgeleverd in de gewenste huiddiepte.

De energie die wordt afgegeven zorgt ervoor dat het collageen zich samentrekt. Zet het lichaam aan om elastine en collageen aan te maken. Hierdoor wordt de huid strakker. Verbetert de doorbloeding van de huid

RF-microneedling is heel goed bij actieve acné. Door de warmte van radiofrequentie krimpen de talgklieren, waardoor de talgklieractiviteit wordt geremd. De daaropvolgende vermindering van de talgproductie en afname van acnes bacterie, verbetert dus de huidconditie van de patiënt. Door de warmte van de naalden loop je geen risico op verspreiding van de bacterie tijdens de behandeling.

De behandeling duurt afhankelijk van de grootte van het gebied 45-75 minuten. 

Afhankelijk van de intensiteit van de behandeling kunt u de eerste paar dagen na de behandeling last hebben van lichte zwelling of roodheid. Deze bijwerkingen zijn na een paar dagen weer verdwenen.

De behandeling is geschikt voor iedereen die op een veilige manier de huid wilt verbeteren.
RF microneedling is geschikt voor alle huidtypes.

Wij adviseren een kuur van 3 tot 4 behandelingen te ondergaan voor betere resultaat. Daarna jaarlijkse onderhoudsbehandelingen.

Nadat de eerste roodheid is verdwenen, kunt u na ongeveer twee weken na de eerste behandeling verbeteringen in helderheid, textuur en teint van uw huid gaan zien en krijgt de huid een gezonde gloed en is de huid wat strakker. De blijvende resultaten zullen echter niet onmiddellijk te zien zijn, omdat uw huid tijd nodig heeft om collageen op te bouwen. De meeste huidverstrakking vindt vervolgens plaats 3 maanden na de behandeling. Het resultaat gaat lang mee.

Standaard microneedling: wordt een vibrerende pen over de huid bewogen om gecontroleerde microverwondingen te veroorzaken in de vorm van microscopisch kleine gaatjes in de huid. Dit activeert de huidcellen om zich te vernieuwen en de bindweefselcellen om nieuw collageen te produceren. Bij standaard microneedling wordt eerst een serum aangebracht. De vibrerende pen geeft honderden kleine prikjes per seconden. De nieuwste inzichten omtrent microneedling zijn dat de beste klinische verbeteringen worden ervaren met een kortere werkdiepte (0,5 mm). 

RF-microneedling: maakt gebruik van speciale ‘geactiveerde’ gouden naalden om micropuncties in de huid te creëren en tegelijkertijd radiofrequente energie af te geven via deze puncties. Bij RF-microneedling worden naaldjes dus gebruikt met als doel de radiofrequentie in de lederhuid te brengen. Radiofrequentie zorgt voor de toevoeging van warmte, waardoor de productie van huidverbeterende eiwitten en enzymen zoals collageen, elastine en hyaluronzuur nog sterker is. Bij RF-microneedling  geven we pulsen af op de huid via een handstuk met een disposable met gouden naaldjes. Puls voor puls glijden de naaldjes soepel in de huid en zo gaan we het gehele behandelgebied nauwkeurig af. Microneedling met RF lijkt op een fractionele laser, maar de naaldjes kunnen veel dieper komen, variërend en instelbaar van 0,5 mm tot wel 5 mm. Het is voor bepaalde indicaties nodig om ook de onderlagen te behandelen. De diepte wordt ingesteld op het specifieke behandelgebied. Er wordt geen tussenstof gebruikt.

RF-microneedling behandeling kan gevoelig zijn, we brengen voor de behandeling verdovende crème aan.

Kuur wordt behandeld tussen 2-4 weken.

Jaarlijks onderhoud kan tussen 6-12 maanden

De behandeling is niet gevaarlijk. Door gebruik te maken van innovatieve lasertechnologie wordt de kans op complicaties tot een absoluut minimum beperkt.

Bij voorkeur komt u zonder make-up naar de afspraak.
U gebruikt geen crèmes juist voor de behandeling.
De behandeling mag gecombineerd worden met spierontspanners, (botox) fillers, peeling.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.