Wat is HIFU?

HIFU is een complete niet-chirurgische behandeling.(High Intensity Focused Ultrasound) Dankzij HIFU is een effectieve lifting van het gelaat zonder snijden mogelijk, de behandeling is volkomen veilig en vrijwel pijnloos.  Door deze warmte wordt de natuurlijke aanmaak van collageen in de huid gestimuleerd. De techniek van HIFU wordt al langer gebruikt in de medische wereld bij kankerbehandelingen in een vroeg stadium. Nadien werd de techniek toegepast in de cosmetica wereld door ultrasound energie te geven op de diepere huidlagen die niet met laserbehandelingen te bereiken zijn. Door deze lagen te behandelen zal de huid sterk verstevigen en verbeteren, HIFU is momenteel de gouden standaard in huidlifting en rimpelvermindering

SMAS (Superficial Musculo-aponeurotic System = fibromusculaire laag) is de laag van weefsel die chirurgen liften tijdens een chirurgische facelift. HIFU Lifting gaat via thermische energie deze SMAS laag veilig verwarmen, waardoor de huid onmiddellijk verstrakt. Na verloop van tijd wordt het resultaat nog beter en wordt de huid echt gelift. HIFU Lifting gaat de groei van nieuw collageen stimuleren, deze nieuwe collageen proteïnen gaan de huidstructuur opnieuw opbouwen. Collageen helpt om kracht te geven aan de verschillende structuren van het lichaam en beschermt ook structuren zoals de huid. Hoe ouder u wordt, hoe minder collageen uw huid bevat. Door de verminderde collageen, verliest de huid haar natuurlijke elasticiteit en stevigheid waardoor fijne lijntjes, rimpels en verslapping verschijnen. Oud collageen wordt dankzij HIFU vervangen door nieuw collageen. De productie van collageen start meteen na 1 behandeling, met resultaten die nog gradueel verbeteren in de komende maanden. Onmiddellijk na de behandeling is er resultaat zoals verstrakking en verbetering van uw rimpels maar een optimaal resultaat is zichtbaar na verloop van 2 à 3 maanden. Vervanging van collageen blijft tot wel 6 maanden duren. Het resultaat is een geleidelijk liftend effect, dat een verstrakking van de huid tot gevolg heeft. Uw huid zal gezonder, sterker, gladder, strakker en jonger zijn en dit zonder onnatuurlijke drastische veranderingen. HIFU lifting is een huidverjongende behandeling met liftend effect zonder de vervelende nevenwerkingen van een operatie. Afhankelijk van de conditie van uw huid is er één of 2 behandeling nodig. HIFU Lifting werkt in op verschillende huiddieptes:
1,5mm, 3mm, 4,5mm, en voor het lichaam: 6mm, 8mm, 13mm, 16mm. De behandeling werkt in de diepte zonder schade te veroorzaken op de oppervlakte van de huid.

Resultaten van HIFU lifting

Eén behandeling is voldoende om het proces op gang te brengen. Het beste resultaat wordt zichtbaar na 2 à 3 maanden tot zelfs na 6 maanden worden nog verbeteringen geconstateerd. Rimpels zijn duidelijk minder zichtbaar. De huid is duidelijk gelift. Bij een lift van de wenkbrauwen krijg je een opener, uitgeruste en frissere blik. De huidstructuur wordt gladder, je krijgt fijnere poriën, en een strakkere huid.

            Voordelen: 
 • Vermindert rimpels rond het voorhoofd, ogen, mond,…
 • Lift en verstevigt de huid van de wangen
 • Verbetert huidelasticiteit en contouren van het gelaat
 • Verstevigt afhangende kaaklijn en vermindert hamsterwangen
 • Lift de huid 
 • Lift en verstevigt de huid op voorhoofd 
 • Lift de wenkbrauwen
 • Verbetert de huidstructuur, maakt de huid helderder en frisser
 • Vermindert rimpels en voorkomt veroudering in de nek
 • Verstevigt de huid op armen, benen, billen, buik en vermindert cellulitis
 • De huidstructuur wordt gladder
 • U krijgt fijnere poriën en een strakke huid
 • Verbetert de huidelasticiteit en contouren van het gelaat
Voor  wie is het niet geschikt?

HIFU therapie is niet geschikt voor mensen die:

Onlangs behandeld zijn met botox of fillers
Zwanger zijn
Stollingsstoornissen hebben
Een slecht immuunsysteem hebben
Hart, lever en nier problemen hebben
Allergieën hebben
Hartritmestoornissen hebben

Mensen met metalen stents of implantaten in de te behandelen gebieden (gebit is OK)

Meest gestelde vragen:

De HIFU behandeling is volkomen veilig wanneer deze met gekwalificeerde apparatuur en behandelaren wordt uitgevoerd. Ons HIFU apparaat is in USA goedgekeurd door de FDA ( Food and Drug Administration ) de meest strenge controle-instantie ter wereld. Daarnaast heeft ons HIFU-apparaat de nodige CE-certificering bekomen in Europa. Er is wereldwijd reeds veel ervaring met HIFU, er zijn uitgebreide wetenschappelijke studies die de effectiviteit alsook de veiligheid documenteren.

HIFU is vooral geschikt voor mensen met een ouder wordende huid die liever geen fillers willen of die een Facelift operatie nog een stap te ver vinden. De behandeling is makkelijk toe passen en heeft nauwelijks bijwerkingen.

 • Heeft geen hersteltijd nodig. Je huid kan na de behandeling een paar dagen gezwollen of rood zijn, maar je hebt aanzienlijk minder herstel nodig dan na een chirurgische facelift.
 • Omdat deze behandeling minder ingrijpend is dan een chirurgische ingreep, brengt het minder potentiële gezondheidsrisico’s met zich mee.

Voor een HIFU behandeling is over het algemeen geen consult nodig. Je kunt gewoon een afspraak maken online of telefonisch.

De behandeling verloopt in drie fases en wordt uitgevoerd met een hoog intensieve, gefocuste ultrasound machine. Met behulp van drie verschillende koppen bereikt de behandeling achtereenvolgens drie lagen in de huid (4,5 mm, 3 mm en 1,5 mm). Dit zijn de de opperhuid, de diepe dermale laag en de fibromusculaire laag, ook wel de SMAS-laag genoemd.

De behandeling kan warm of oncomfortabel aanvoelen en soms kan je een lichte prikkeling of tinteling voelen. Dit is afhankelijk van het behandelgebied. Dit gevoel is echter van korte duur en verdwijnt vrij direct na de behandeling.

Na de HIFU Behandeling zal je een lichte roodheid en soms wat lichte zwelling ondervinden. Ook kun je nog enkele uren wat lichte tintelingen voelen. 

 • Gedurende 6u na de behandeling geen make-up.
 • Gedurende 24u: Niet sporten.
 • Gedurende 24u niet wassen met heet water/ gezicht met lauw water.
 • Gedurende 1 week geen blootstelling aan de zon, gebruik een sunblock SPF50.
 • Gedurende 2 weken om de dag een collageen hydraterend masker/nachtcrème.
 • Gedurende 2 weken geen laser, RF behandeling, cryolipolyse of massage.
 • Gedurende 2 weken geen sauna, zonnebank.


Er zijn weinig risico’s of complicaties bekend bij een HIFU Behandeling. Er kan na de behandeling roodheid en wat lichte zwelling optreden, maar dit zal binnen enkele uren verdwijnen. Sommige mensen ervaren na de behandeling tintelingen of gevoeligheid bij aanraking. Deze bijwerkingen zijn mild en van korte duur.

Zoals eerder aangegeven is er geen hersteltijd, omdat er niet gesneden of gespoten wordt en het huidoppervlak intact blijft. Na de HIFU Behandeling kun je direct weer verder met je dagelijkse bezigheden. 

De resultaten verschillen per persoon, maar over het algemeen kun je (een gedeelte van) onderstaande resultaten verwachten:

 • Rimpels rond je voorhoofd, ogen, en mond nemen af
 • Je huidstructuur wordt gladder
 • Je poriën worden fijner
 • De huid van je wangen verstevigt en wordt strakker
 • Je huidelasticiteit en contouren verbeteren
 • Als je een afhangende kaaklijn hebt kan deze worden gelift
 • Je huidstructuur verbetert en je huid wordt helderder en frisser
 • De huid op je hals en decolleté wordt strakker

Eén behandeling is voldoende om het proces op gang te brengen. Het beste resultaat wordt zichtbaar na 2 à 3 maanden tot zelfs na 6 maanden worden nog verbeteringen geconstateerd. Rimpels zijn duidelijk minder zichtbaar. De hoeveelheid behandelingen is uiteraard afhankelijk van je leeftijd en je eigen verwachtingen.  Het kan tot zes maanden duren voordat de uiteindelijke resultaten zichtbaar zijn; zo lang duurt het voor je huid om te verjongen en nieuw collageen aan te maken

De behandeltijd is afhankelijk van uw individueel behandelplan en de zone die behandeld wordt. Gemiddeld duurt een HIFU behandeling tussen de 30 en 120 minuten, afhankelijk van de grootte van het behandelgebied.

De meerderheid van de patiënten hebben slechts één behandeling nodig. De resultaten zijn duidelijk zichtbaar gedurende een periode van minimaal 6 maanden na de behandeling. Een volgende behandeling is meestal pas nodig na anderhalf tot twee jaar na de eerste behandeling. Desgewenst kan dit eerder, dit is afhankelijk van de zone waaraan is gewerkt, de conditie van de huid voor behandeling én de wens van de klant. HIFU Lifting kan per zone gedaan worden of het volledige gelaat.

Na de HIFU-facelifttherapie kun je eigenlijk direct verder met je gewone dagelijkse bezigheden. Er is namelijk geen hersteltijd, omdat er niet gesneden of gespoten wordt en er wordt geen huidoppervlak beschadigd. 

De duur van de resultaten verschilt ook per patiënt. Mensen die een ongezonde levensstijl aanhouden en niet goed voor hun huid zorgen zullen minder lang resultaten behouden.

Zorg er dus voor dat je gezond leeft, niet rookt en je huid goed verzorgt voor het beste resultaat. Zorg er daarnaast voor dat je de kwaliteit van je huid onderhoudt door goede medische huid- en zon verzorgingsproducten te gebruiken.

Afspraak boeken kan via:

info@lamazi.be of +32472332264 of via onze online agenda

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.